9. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politseiameti juht kaalub tagasiastumist

Politseiameti peadirektor Raivo Küüt kinnitas, et kaalub tõsiselt tagasiastumist.

Ida prefektuuri juht Aldis Alus teatas eile, et võtab vastutuse taatlemata mõõteseadmete kasutamise juhtumi lahendamisel tehtud vigade eest ja lahkub prefekti ametist.

„Olen seda viimastel päevadel tõsiselt analüüsinud ja kaalunud,” vastas politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Raivo Küüt Eesti Päevalehe küsimusele, kas ka tema võib tagasi astuda või kas ta on seda kaalunud. „Tunnen selget vastutust kogu PPA-s toimuva suhtes.”

PPA juhi saab ametist vabastada valitsus ja Eesti Päevalehe andmeil kaalub siseminister Ken-Marti Vaher väga tõsiselt vastava ettepaneku tegemist.

 Kolmapäevane "Pealtnägija" paljastas ebaseadusliku kiiruse mõõtmise politseis, mida juhtkond üritas kinni mätsida.

Siseminister teatas eile, et algatas järelevalve neli kuud ebaseaduslikult kiirust mõõtnud ning 180 inimesele trahvi määranud politseinike ning nende juhtide üle.

Rikkumised pandi toime mullu sügisel Ida prefektuuris, mil 13. augustist 21. detsembrini politseinikud teadlikult taatlemata kiirusemõõtjaga kiirust mõõtsid ning selle alusel 180 väärteokaristust määrasid. 178 episoodis oli tegemist nõuetekohaselt taatlemata kiirusemõõtjate kasutamisega ning kahes episoodis nõuetekohaselt taatlemata raskeveokite tegeliku massi kontrollimiseks mõeldud kaalude kasutamisega.

„Olen otsustanud algatada teenistusliku järelevalve, et selgitada välja, kes ja miks ei astunud selgeid samme koheselt pärast rikkumiste avastamist, vaid seda tehti alles nüüd ning kuidas teostati politseis juhtimispädevusi ja toimis infoliikumine, sisekontroll ja järelevalve nimetatud juhtumiga seonduvalt,“ selgitas siseminister Ken-Marti Vaher.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474