19. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarmo Sild: Arco puhul ei tasu ühte kvartalit ületähtsustada

Arco Vara III kvartali häid tulemusi kommenteerides ütles ettevõtte juht Tarmo Sild, et ühe kvartali tulemusi ei tasu Arco-suguse firma puhul ületähtsustada.

Võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartali 1,7 mln eurose puhaskahjumiga teenis Arco Vara tänavu puhaskasumit 200 000 eurot. Samas käive vähenes 37,2% ehk 4,9 mln eurole, teatas ettevõte reedel börsile.

Arendusüksuse ärikasum püsis mullusel ehk 0,4 miljoni eurosel tasemel. Teenindusdivisjoni kasum kasvas nullkasumilt 0,6 mln eurole. Ehitusdivisjoni kahjum vähenes 1,4 mln eurolt 0,1 mln eurole.

Arco Vara juht Tarmo Sild ütles, et III kvartali tulemustega võib rahule jääda, lisades, et samas on Arco Vara, kui teenustedivisjon kõrvale jätta, pikaajalise tootmistsükliga ettevõte. "Näiteks ajavahemik alates ehitusõiguseta maatüki soetamisest, läbi  planeeringu, ehituse ja müügiprotsessi ning lõpetades korterivõtmete üleandmisega ostjale võib kesta heal juhul ainult 4 aastat," rääkis Sild. "Seetõttu ei tohiks ühegi kvartali tulemusi ületähtsustada, vaid vaadata pikemat trendi."

Vastuseks Äripäeva küsimusele, kas IV kvartal võiks lõppeda kasumlikult või on põhjust karta kinnistute väärtuse allahindlusi, märkis Sild, et ta ei tähtsustaks üle  kvartalikasumeid või -kahjumeid, mida saavutatakse üles- või  allahindlustega. "Vähemalt kinnisvara puhul mööngem, et alusvara kui selline ei kao kuskile. Lisaväärtus avaldub kas kinnisvaraga loodud stabiilses rahavoos või arendatud kinnisvara faktilises müügitehingus. Raamatupidamislik hinnang kinnisvarainvesteeringule või -varudele on kõigele vaatamata teoreetiline. Mõistagi peab ka teoreetiline hinnang olema konservatiivne ja haakuma kogemusega," arutles Sild.

Sild kinnitas, et tema suhtlus kõikide nõukogu liikmetega, kellest mõned esindavad suuraktsionäre, on konstruktiivne ja vahetu. Silla Arco Vara juhiks nimetamine tänavu oktoobris tõi kaasa mitmeid emotsionaalseid väljaütlemisi seoses sellega, et Sild on Rävala kinnistu süüasjas riigikohtus süüdi mõistetud.  

Finantsinspektsiooni juhatuse liige Kilvar Kessler ütles pärast Silla ametisse nimetamist, et kui Arco Vara õige pea ise ei jõua järeldusele, et kurjategija ei sobi börsiettevõtte juhiks, siis teeb finantsinspektsioon ettepaneku vajaliku seadusemuudatuse algatamiseks. Samuti ütles NASDAQ OMX Balti turujärelevalve juht Janno Saar, et Silla nimetamine Arco Vara juhatuse esimeheks kahjustab kohaliku väärtpaberituru usaldusväärsust ning sunnib täiendama börsi reeglistikku.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474