20. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Eesti ettevõtja peaks kartma Venemaa eriteenistust?

Vene eriteenistuse FSB katsed Eesti elanikke riigivastasele koostööle värvata on kaitsepolitsei peadirektori Raivo Aegi sõnul hüppeliselt sagenenud. Kommunikatsiooniajakiri Kaja uuris kapo pressiesindaja Harrys Puusepa käest, kuidas sellistes olukordades hakkama saada.

Venemaa eriteenistused ei tegele ainult salakuulamisega, vaid neid huvitavad ka tehnoloogilised saavutused, rahvusvahelised äriprojektid, isikuandmed – mida delikaatsemad, seda enam, kirjutab ajakirja Kaja uus number, mis keskendub seekord kommunikatsioonile Baltikumis ja Venemaal.

Mida edukam on ettevõte või organisatsioon, seda suurem on tema mõju ja seda suurem võib olla võõrriigi soov teda oma mõjutustegevuses ära kasutada. Ahvatlev saak on võõrriigi eriteenistusele ka huvipakkuvat infot või tutvusi omavad inimesed, kel on endal mõni nõrk koht, mida ära kasutada: alkoholilembus, truudusetus, kalduvus vägivallale, hasartmängud vms.  

Pikemalt loe ajakirjast Kaja.

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474