26. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Colonna Capital ostis Mupo maja

Itaalia päritolu Colonna Capital viis lõpule ärihoone ostutehingu aadressil Pärnu mnt 139c, tegemist on kahekorruselise ärihoonega, mille rendipind on kokku 2 150 m2, teatas ettevõte.

Majas on üks ankurrentnik Tallinna linn, kes on hoone andnud Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti kasutusse.

Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Monica Rand ütles, et  on uue omanikuga kohtunud, ent hetkel on liiga vara võimalikke arenguid prognoosida, kuna sisulisi läbirääkimisi ei ole veel toimunud.

Colonna Kinnisvara juhatuse liikme Marek Õunamäe sõnul on MuPo maja investorite jaoks põnev nii hoone rentniku kui ka strateegilise asukoha poolest.

Pärnu mnt 139 c1 hoone endise omaniku Arendator OÜ juhi ja omaniku Ivo Kasaku sõnul tehingu käigus mitte ei müüdud hoonet kui kinnisasja, vaid võõrandati Arendator OÜ osad. "Ettevõtte osad müüdi, kuna osade ostuhind vastas müüja ootustele," selgitas Kasak.

"Hoonel on pikaajaline üürilepe Tallinna linnaga ehk arendaja jaoks on tegemist "kuiva rahavooga". Kunagi kui üürilepe lõpeb, võib plaanida ka hoone laiendamist, kuid eks see on uue omaniku tuleviku otsus," ütles müügitehingut nõustanud Olev Mait Makk Seven Real Estate Advisorsist. "Pärnu maantee frondis asuv kinnisvara on nõutud kaup investorite seas. Peamine huvi keskendub Pärnu maanteel lõigul Äripäeva Ärimajast kuni Delta Plazani, ka Järve Keskuse vahetu naabrus on atraktiivne äripiirkond".

Makk lisas, et linna huvid on kaitstud pikaajalise soodsa üürilepinguga, mis on siduv uuele omanikule.

Colonna Kinnisvara viimane suurem ostutehing oli kahe kinnistu ost Tallinna vanalinnas aadressidel Rataskaevu tn 2 ja Lai tn 6.

Colonna Kinnisvara vahendab peamiselt investorite kapitali paigutusi Eesti kinnisvaraprojektidesse. Firma porfellis on tänaseks enam kui kakskümmend erinevat kinnisvaraprojekti.  

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474