26. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiiekol vahetus suuromanik

Ventilatsioonisüsteemide paigaldaja ASi Hiieko enamusaktsiad liikusid ettevõtte juhatuse liikme Rain Kalamehe firmale Realty OÜ.

Omanikuvahetusega peaks Hiieko jõudma järgmisel aastal kasumisse. "Andsin tegevjuhtkonnale võmaluse tänasel hetkel osaleda asjas," kommenteeris Hiieko endine suuromanik ja juhatuse liige Urmas Hiie 51,6% suuruse osaluse müüki.

Viimastel aastatel ei ole Hiiekol just kõige paremini läinud. Ettevõtte teenis kahjumit mullu 813 409 eurot ning üle-eelmisel aastal 465 311 eurot. Müügitulu vähenes mullu võrreldes aasta varasemaga 35%.

Urmas Hiie tõdes, et halvad tulemused mõjutasid müügiotsust. "See on meie sisemise renoveerimise üks osa – motiveerida meeskonda tööle ka sellistes kehvemates majandustingimustes," tõdes ta.

Hiie avaldas lootust, et uus omanik viib ettevõtte kasumisse, ja seda ehk juba järgmisel aastal.

Sama positiivne oli ka Hiieko uus suuromanik Rain Kalamees. "Uuesti vee peale saada korralikult. Usun, et järgmine aasta on parem kui on siiamaani olnud," rääkis ta oma plaanidest.

Kalamees märkis, et järgmisel aastal kasumisse jõudmiseks on välja töötatud tegevusplaan. Uutele turgudele pole samas plaani minna.

Küsimusele, kas talle tuli üllatusena, et pakuti selline võimalus, et soovinud Kalamees kommenteerida, kuid nentis, et see on hea tunnustus.

Urmas Hiie tõdes, et ka see aasta on ettevõttel juba paremini läinud. "Oleme saneerinud ja tõsiselt kulusid kokku hoidnud, nii et praegu on kassavoog juba positiivne," märkis ta.

Küsimusele, kas Hiie ei karda, et üks päev võib Kalamees ka ülejäänud osalust endale tahta, vastas senine suuromanik, et nad ei ole seda arutanud aga kõik on võimalik. "Täna läheb minu suurem energia ikkagi ventilatsiooniseadmete ja -tarvikute tootmise ETS Nord ASi vedamise peale. See on selge, et sellised projektifirmad nõuavad seda, et omanik oleks iga päev ikkagi juhtkonnas. Kaugelt ei ole võimalik seda asja juhtida," tõdes ta.

Kalamees ei välistanud võimalust üks päev ka ülejäänud osa firmast omandada. "Miski pole võimatu, kunagi ei tea. Urmas Hiie on meie meeskonna liige ja igapäevaselt toetab ja tegutseb," märkis ta.

Osaluse müümise hinda ei soostud Urmas Hiie kommenteerima.

AS Hiieko (endise nimega AS HIIE & Co) on 1994. aastal loodud erakapitalil põhinev ehituslikke tehnosüsteeme ja automaatikat projekteeriv, paigaldav ja hooldav firma. Ettevõte alustas keskustolmuimemis- ja ventilatsioonisüsteemide paigaldusega.

2011. aastal oli ettevõtte müügitulu 3,3 mln eurot (2010. aastal vastavalt 5,1 mln eurot), müügitulu vähenemine võrreldes eelmise aastaga oli 35%.

Hiiekos töötas mullu keskmiselt 60 töötajat ja töötajatele makstud töötasu kokku oli 1,3 mln eurot.

Kuni 24. maini tänavu kevadel olid Hiieko juhatuse liikmed Toomas Velt, Andres Heinsoo ja Anu-Liis Lember. Alates 24. maist kuuluvad juhatusse Urmas Hiie ja Küllike Lilienberg.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474