26. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ruta Arumäe: palgakasv kiireneb vaid avalikus sektoris

Järgmisel aastal keskmise palga kasv veidi kiireneb tulenevalt avalikus sektoris saavutatud palgakokkulepetest, ütles SEB Panga majandusanalüütik Ruta Arumäe.

"Samas erasektoris tõenäoliselt palga kasv kuigi palju ei kiirene," lisas ta.

Kui SEB järgmise aasta majanduskasvu prognoos paika peab, ei oota pank palgakasvu aeglustumist. "Kui aga majanduskasv peaks negatiivsetest välismõjudest rohkem mõjutatud saama kui praegune prognoos ette näeb, siis aeglustub ka palgakasv," märkis Arumäe.

Majandusanalüütiku sõnul on võimalik ka tööhõive vähendamine, kas tulenevalt nõrgast nõudlusest või liigsest palgasurvest. "Kui ettevõtted on sunnitud kaasa minema tulenevalt suurenevast palgasurvest kiirema palgatõusuga kui nende müügikasv võimaldab, siis tuleb osadel ettevõtetel hakata tööhõivet vähendama," kinnitas ta.

Kolmanda kvartali kohta ootas SEB Arumäe sõnul palgakasvuks 6%, seega vastas tegelik number üsna täpselt ootustele. "Neljandaks kvartaliks ootaks ma samas suurusjärgus palgakasvu jätkumist," märkis analüütik.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474