27. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Conoco teenib Kasahstani haru müügiga 5 miljardit

USA suurim sõltumatu naftatootja ConocoPhillips müüb ära enda 8,4% osaluse Kasahstanis asuvas Kashagani projekti viie miljardi dollariga India suurimale energiauurijale Oil & Natural Gas Corp.

ConocoPhillips ja India firma rahvusvaheline haru loodavad tehingu lõpule viia järgmise aasta esimeses pooles, vahendab Bloomberg. Seni on Kasahstani projekt pikalt veninud ja on läinud prognoositust kuni kaks korda kallimaks.

Texases baseeruv naftatootja on võtnud sihiks muuta oluliselt ärimudelit, müües varasid ja rafineerimistehaseid. Käesolevaks ja tulevaks aastaks prognoosib firma varade müüki mahus 8-10 miljardit dollarit.

Strateegiliselt on sellel müügil loogika sees, sest nad ei olnud otseselt seal projektis tegevad, kommenteerisid RBC Capital Marketsi analüütikud. "Lisaks kaasneb müügiga minimaalne või üldse mitte mingi maksukulu, sest osalus müüakse napilt allpool raamatupidamisväärtust."

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474