29. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapital teenis plaanitud kahjumi

Pro Kapitali kolmanda kvartali puhaskahjumiks kujunes 1,76 mln eurot võrreldes mullu kolmanda kvartali 2,3 miljoni eurose puhaskasumiga, teatas ettevõte börsile.

Koondkasumi emaettevõtte omanikele kuuluv kahjumiosa oli 1,76 mln eurot võrreldes mulluse 2,28 mln eurose kasumiga.

Käive jätkuvatest tegevustest vähenes aastaga 43,6 protsenti, 3,27 mln eurole.

„Ettevõte on hetkel mitme suurprojekti arendusetapis ja märgitut arvestades teenis planeeritult kahjumi,“ kirjutas börsiteates ettevõtte juhatuse esimees Paolo Michelozzi. „Suurte arendusprojektide valmimine kestab mitmeid aastaid, vahearuanded peegeldavad lühiajalisi arenguid ega kajasta pikaajaliste projektide tsüklilisust.“

Projektide hetkeseis on selline, et Peterburi mnt kaubanduskeskuse ehitusluba on väljastatud. Ülemiste 5  detailplaneering on vastu võetud, kuid projekt ei ole veel käivitunud. Tondi kvartali teise etapi ehitusluba on väljastatud. Kalaranna detailplaneering on menetlemisel. Tallinnase kvartali projekteerimistööd on käimas ehitusloa taotlemiseks. Kliversala detailplaneering on menetlemisel. Zvaigznese kvartali olemasoleva hoone rekonstrueerimiseks vajalik ehitusluba on väljastatud. Šaltiniu Namai esimene etapp on lõppenud ja müügis, v.a kaks täiendavalt kavandatud hoonet, millel ehitusluba olemas. Teise etapi projekteerimistööd on käimas ehitusloa taotlemiseks.

30. septembri seisuga oli ettevõttel 1,048 mln eurot raha. Ettevõttel oli perioodi lõpul kokku pangalaene 11,8 mln euro väärtuses, mis vähenes aruandeperioodil 19,1 protsenti. Lisaks sõlmis Pro Kapital arvelduskrediidilepingu Swedbankiga 3,0 mln euro väärtuses ning pärast aruandeperioodi lõppu rahastamislepingu ühe oma suuraktsionäri Svalbork Invest OÜ-ga. 30. septembril 2012 oli ettevõttel 11,272 mln euro väärtuses vahetusvõlakirju ehk sama palju kui aruandeperioodi alguses.

2012. aasta esimese üheksa kuu jooksul maksis ettevõte tagasi 2,8 mln euro väärtuses pangalaene. Pangalaenud on peamiselt keskpika tähtajaga tagasimaksekohustusega 1 kuni 3 aasta jooksul. Tagasimaksegraafik on ujuv, sõltudes müügimahtudest. Lisaks on Pro Kapital sõlminud oma käibekapitali paindlikkuse suurendamiseks arvelduskrediidilepingud Swedbankiga 3 mln euro väärtuses ning oma suuraktsionäri Svalbork Invest OÜ-ga 12 mln euro väärtuses.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474