4. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrum: fikseerige elektrihind!

Arvestades elektri eilset kõrget börsihinda soovitab Elektrum kõikidel kodutarbijatel hinna alanud talveperioodiks fikseerida.

Elektribörsil Nord Pool Spot kerkis eile keskmine elektri hind 6,42 sendini kWh eest (koos käibemaksuga). Päeva kõrgeim ühe tunni hind (kl 15-16) oli 12 senti kWh eest.

„Kui elektribörsi eilse päeva keskmisele hinnale lisada elektrimüüja marginaal, mis näiteks Eesti Gaasi ja 220 Energia börsipakettide puhul on 0,26 senti kWh kohta, siis need kodutarbijad, kes on oma elektrihinna fikseerinud, juba võidaksid,“ ütles Elektrumi juht Raivo Videvik.

„Võimatu on täpselt ennustada, milliseks kujunevad börsihinnad eesootavatel külmematel päevadel, aga arvestades, et näiteks selle aasta veebruaris oli keskmine ilma marginaalita kWh hind Nord Pool Spotil 5,82 eurosenti, siis võib sarnast tendentsi ka 2013. aasta alguses oodata. Kuna mitte keegi ei tarbi ju tegelikult igas tunnis täpselt võrdset kogust, mille järgi keskmist hinda arvutatakse, siis tarbijate jaoks tähendab see tegelikult veelgi kõrgemat hinda. Meie arvates on elektrihinna fikseerimine praegu kõige mõistlikum tegevus,“ ütles Videvik.

Andmaks koduklientidele võimaluse soodsatel tingimustel hinda fikseerida, pikendab Elektrum pakettide aktiivne klõps ja säästu klõps kampaaniat kuni 6. detsembri päeva lõpuni. 

Elektrum Eesti hakkab müüma elektrienergiat Eesti avatud elektriturul. Elektrum Eesti toetub emaettevõtte AS Latvenergo aastakümnete pikkusele turukogemusele Baltikumis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474