5. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tool ja Tomingas uputavad Arcot?

Arco Vara aktsia hind kukkus täna uuele aegade madalaimale tasemele pärast järsku langust, mille võisid kaasa tuua Arco nõukogu esimehe Richard Tomingase ja nõukogu liikme Toomas Tooli aktsiate müük.

Börsipäeva lõpuks kukkus Arco Vara aktsia hind 11,11%, 1,20 euroni. Suve keskel saavutatud selle aasta tipust tähendab see 2,7 euro ehk 69,2% langust. Kunagi varem ei ole Arco aktsia veel nii madalal olnud.

Turg on täna üle ujutatud madalate müügipakkumistega ning müüdud sisuliselt selle hinnaga, millega investor teisel pool on nõus ostma.

Müüjateks võivad suure tõenäosusega olla Toomas Tool ja Richard Tomingas, kellele kuuluvad firmad on novembri lõpus ja sel nädalal müünud jälle suurel hulgal tehingutes väikeste koguste kaupa aktsiapakke, millega hind on langenud 1,75 eurolt 1,2 euroni.

Esialgu veel Tomingase ja Tooli müüke kinnitada ei saa, kuid mõlemad on kohustatud enda tehingutest teatama finantsinspektsioonile ning sealt peaks paari päeva jooksul informatsioon ka avalikuks saama.

Näiteks eile müüs Tomingasele kuuluv OÜ Toletum kolmes tehingus 576 aktsiat, mis järgnesid reedesele müügilainele, kui Toletum müüs ära ligi 2200 aktsiat, kuid mille käigus tuli Arco aktsia hind 1,50 eurolt alla 1,41 euroni.

29. novembril müüs Toomas Toolile kuuluv Baltplast 11 tehingus ligi 3200 aktsiat ning hind tuli siis 1,55 eurolt alla 1,52 euroni.

Sel aastal on Arco Vara purustanud kõik Tallinna börsi insaidertehingute rekordid, sest Toomas Tooli, Richard Tomingase ja Hillar-Peeter Luitsalu agressiivse müügi tulemusel on Arco insaiderid teinud nüüdseks üle 500 tehingu, millest kõigest kaks on ostutehingud.

Valusa löögi on saanud ka Arco Vara turuväärtus. Veel 2011. aasta alguses 28,5 miljoni eurost turuväärtust omanud firma on tänase börshinna alusel väärt kõigest 5,69 miljonit eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474