6. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

"Tegu on vennaskonnaga, kus päästetakse sõpra"

"Tegu on vennaskonnaga, kus päästetakse sõpra," kommenteeris kogenud piloot ja lennunduskoolitaja Rein Porro laevaehitaja Baltic Workboatsi omaniku Märten Vaikmaa eralennuki intsidenti uurinud komisjoni tegevust.

Vaikmaa 25. augusti lennuintsident Tallinna-lähedases õhuruumis ei kvalifitseerunud majandusministeeriumi haldusalas tegutseva ohutusjuurdluse keskuse hinnangul tõsiseks vahejuhtumiks ning juurdlust sellega ei kaasnenud, kuigi kahe lennuki kokkupõrkest lahutas neli sekundit ehk 63 meetrit.

"Raskusastme poolest kvalifitseerus see intsidendiks, mitte tõsiseks intsidendiks," ütles komisjoni juhtinud Jens Haug Meie Maale ning lisas, et juhtumi kohta avaldatud faktiline materjal ei sisalda ühtegi hinnangut ning seetõttu jutt "Vaikmaa jaoks positiivsest" lahendist jääb ajakirjandusliku diskursuse valdkonda.

Kogenud piloodi ja lennunduskoolitaja Rein Porro – kelle instruktor ja lennuõpilane olid sündmuse teiseks osapooleks – arvates on ohutusjuurdluse keskuse materjalid suuresti võltsing.

Kui Rein Porro tellib radaripilte, et tõestada komisjoni töö ebaõnnestumist, siis Märten Vaikmaa ise viitas lennuliikluse korraldusele Tallinna kohal: "Oluline ju on, et sarnaseid juhtumeid – või märksa hullema lõpuga – ei toimuks, tuleks teha mõned otsused lennunduses."

Märten Vaikmaa on Saaremaal töölaevu tootva Baltic Workboatsi 50% aktsiate omanik. Samuti kuulub ta Estonian Airi nõukogusse.

Vaikmaa BE36 Beechcraft Bonanza on alatiivaline, ühemootoriline, kuuekohaline lennuk. Saaremaa ettevõtja lennukogemus on 400 tundi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474