6. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vee-ettevõtete elektrihankel võidutses Eesti Energia

Eesti Vee-ettevõtete Liidu (EVEL) juhitud ühishanke seitsmest osast kuuel tegi parima pakkumuse Eesti Energia, ühe osa võitis OÜde Baltic Energy Services ja Baltic Energy Partners ühispakkumus.

„Hanke seitsmest osast kuue puhul tuli võitjaks Eesti Energia, kelle pakutavad fikseeritud hinnad, 41,34 kuni 42,5 eurot megawatt-tunni eest osutusid konkurentide omadest märksa soodsamaks,“ ütles EVELi juhatuse esimees Hans Liibek. „Ühes osas, 100% börsihinnaga elektrienergia ostu puhul, oli parim aga OÜde Baltic Energy Services ja Baltic Energy Partners ühispakkumine.“

„Kuna elektri hind moodustab joogivee ja kanalisatsiooni hinnast suhteliselt suure osa, sõltub äsja lõppenud hanke tulemustest enam kui 300 000 Eesti elaniku tulevaste igakuiste veearvete suurus,“ lisas Liibek.

 Ühishankes osales 36 vee-ettevõtet, kelle aastane elektrienergia tarbimine on kokku ligikaudu 60 000 MWh. Suurematest piirkondadest, kelle elanike tulevased veearved sellest hankest sõltuvad, võiks nimetada Pärnu, Rakvere, Valga, Võru, Paide, Rapla, Keila, Sillamäe, Haapsalu, Kärdla, Kuressaare, Viljandi linnad ning Viimsi, Kiili, Saku, Saue vallad.

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474