10. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toomas Annus: võime­kaid, kuid partei­tuid tõrjutakse

Toomas Annuse kinnitusel pole praegu ühtegi ettevõtjat, kes arvaks, et politiseerimine pole jõudnud Eesti õigussüsteemi.

"Kunagi saadeti need, kes rääkisid, et maakera pöörleb, tuleriidale. Eestis saavad sellised lihtsalt kriminaalasja," ütles Eesti suurima ehitusettevõtte Merko suuromanik Toomas Annus usutluses Eesti Päevalehele.

Eesti majandust kurnab Annuse sõnul kõige rohkem riigiasutuste ja õiguskaitseorganite politiseerimine, mis toob kaasa võimekate inimeste kõrvale­jäämise ühiskonnaelust. Üksnes kohtusüsteem on suutnud veel säilitada sõltumatuse.

"Inimesi valitakse ametisse parteilise truualamlikkuse järgi," selgitas ta. "Riigiasutuste töö halvatakse ju iga kord, kui tuleb näiteks mõne teise erakonna minister. Nüüd siis valesse erakonda kuuluv ametnik ei saa mitu aastat normaalselt tööd teha, sest ta kardab."

Võimekad inimesed, kes parteisse ei taha astuda, langevad ametikohtade jagamisel valikust välja, sest suur osa ametnikke peab olema ministri parteile truud. "Sealt see õnnetus tulebki, sest valik on aetud väga kitsaks," tõdes ta.

Annuse kinnitusel pole praegu ühtegi ettevõtjat, kes arvaks, et politiseerimine pole jõudnud Eesti õigussüsteemi. "See hakkas peale aastaid tagasi ja need, kes sellest rääkima hakkasid, kuulutati avalikult paranoilisteks," lausus Annus. "Kunagi pandi need, kes rääkisid, et maakera pöörleb, tuleriidale. Meil Eestis pole nii halvasti veel läinud. Tavaliselt saavad lihtsalt kriminaalasja. Kohtusüsteemi pole veel suudetud politiseerida, ehkki selliste püüdlustega tegeletakse."

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474