11. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

220 Energia: meie turuosa ületab kõik ootused

220 Energia juhatuse liige Marko Allikson ütles, et 2013. aasta jaanuarist müüb ettevõte ligi 13 000 Eesti erinevas paigas ja nende turuosa on hinnanguliselt ca 2%.

"Seda on isegi rohkem kui me planeerisime saada esimese kogu tegevusaasta jooksul ning kordi rohkem kui me eeldasime jaanuari alguseks," tõdes Allikson.

Ta märkis, et ettevõte on klientidele usalduse eest tänulik ja nad teevad endast kõik oleneva, et klientide tehtud valik tõestaks enda õigsust. "Meie klientide lemmikvalik oli kindlasti börsihinnaga pakett, mida pakume jätkuvalt ning kliendid, kes ei jõudnud meiega lepingut sõlmida, saavad täna juba sõlmida lepinguid elektrimüügi algusega 1.veebruarist," sõnas Allikson.

220 Energia kavatseb jätkuvalt oma edasises strateegias hoida kõige efektiivsema elektrimüüja profiil –  ei kuluta suuri summasid telereklaamidele ega pea üleval suurt administratsiooni. "Me jagame odavamate müügi ja arvelduskanalite kasutamisest saadavat säästu klientidega – hinnad on odavamad jätkuvalt igakuise ettemaksuga klientidele. Muudatuste osas kavatseme parandada oma klienditeeninduse poolt – eelkõige telefonikõnedele vastamist. Uute klientideni jõudmiseks planeerime lihtsustada edaspidi ka lepingute tegemist, et ka need, kel pole ID kaardi autentimise võimalust, saaksid saada meie klientideks," kirjeldas Allikson, kuidas nad plaanivad uuel aastal kliente juurde saada ja turuosa kasvatada.

220 Energia OÜ põhiosalus kuulub Marko Alliksonile, Peeter-Jass Pikale ja Priit Mikelsaarele. Vähemusosanik on Soome ettevõte 220 Energia Oy.

Allikson, Peeter Pikk ja Mikelsaar asutasid konsultatsioone pakkuva energiakaubandusettevõtte Baltic Energy Partners OÜ 2008. aastal. Hiljem liitus firma omanikeringi Urmas Sõõrumaa.

Aastail 2002–05 töötas Allikson Eesti Energia juhatuse liikmena, kus tema peamised vastutusvaldkonnad olid klienditeenindus, energiakaubandus ning Estlinki projekti käivitamine. Eelnevalt nõustas Allikson energeetikaettevõtteid rahvusvahelises konsultatsioonifirmas McKinsey & Co.

Alliksoni ja Pika lahkumine Eesti Energiast ajendas riigifirma nõukogu tellima advokaadibüroolt eksperthinnangut, kuidas paremini kaitsta strateegilist infot. Ajendiks oli see, et vahepeal Eesti Energia nõukogu juhtinud ettevõtja Urmas Sõõrumaa hakkas ise Eesti Energiaga konkureerima ning palkama Eesti Energia spetsialiste enda firmasse tööle.

Alliksonil oli pärast Eesti Energiast lahkumist keelatud kindlal ajaperioodil töötamine Eesti Energia konkurendi juures. Sel keeluperioodil töötas ta aga Sõõrumaa kinnisvarafirmas Rotermann Grupp, kust hiljem liikus edasi BEN Energy juhi kohale.

Suvel 2010 müüs Allikson osaluse OÜs Baltic Energy Services ja asus tööle Venemaa üheks mõjuvõimsamaks naftamagnaadiks peetava Gennadi Timtšenko äriimpeeriumis Gunvor International.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474