11. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

If: novembris kasvasid veekahjud 45 protsenti

Novembris maksis If Kindlustus oma klientidele 2369 kahjujuhtumi eest 2,73 miljonit eurot hüvitisi, aastaga on registreeritud kahjude arv tõusnud 15 protsenti. Veekahjud kasvasid möödunud aasta novembriga võrreldes 45 ning reisikahjud pea 40 protsenti.

Teist kuud järjest kasvas enim reisikindlustuse kahjude arv, mis tõusis 39,2 protsenti. Kui eelmise aasta novembris registreeriti 176 kahju, siis tänavu 245 kahju. Reisikahjude arvu mõjutas üks ööpäev kestnud äärmiselt udune ilm, mil Tallinna Lennujaamas lennuliiklust ei toimunud, samuti esines lendude hilinemisi lumerohkuse tõttu.

Varakahjudest teatati 321 juhul, mis on 20,7 protsenti rohkem aastases võrdluses. Enim mõjutas varakahjude kasvu veekahjude arv, mis kasvas möödunud aasta novembriga võrreldes 45 protsenti.

If Kindlustuse varakahjude osakonna juhi Argo Karo sõnul oli veekahjude peamisteks põhjusteks torustiku purunemine kliendi enda korteris ja naabrite korterist valgunud vesi. „Torustiku lekkeid tuleb ikka ette, kuid 45-protsendiline kasv on päris tubli kasv. Aeg-ajalt tuleks torustikke kontrollida ning torustikke sulgevaid kraane liigutada, et tagada nende liikuvus ja veepidavus olukordades, kus veeavarii tõttu tuleb vesi veetrassis sulgeda,“ lisas Karo.

Registreeritud kahjude arv tõusis lõppenud kuul 15 protsenti võrreldes aastataguse ajaga. Kõikidest novembris registreeritud kahjudest moodustasid 68,3 protsenti sõidukikahjud ning nende koguarv tõusis aastaga 14,2 protsendi võrra.

Lõppenud kuul teatati ka 49 koera ja kassi kindlustusega seotud kahjust. Enamustel juhtudel oli põhjuseks looma haigusega seotud ravikulud. Teatati ka ühe neljajalgse hukkumisest ja ühe kadumisest.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474