17. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pangaliit asus toetama tuuleenergeetikuid

Kui taastuvenergia tootjad on juba pikemat aega löönud häirekella seetõttu, et riik kavatseb muuta rohelise energia toetamise mängureegleid, siis nüüd asusid ettevõtjate selja taha ka kommertspangad.

Läinud neljapäeval saatis Eesti Pangaliit majandusminister Juhan Partsile kirja, kritiseerides seda, et valitus ei ole kinni pidanud energiatootjatele antud lubadustest ja seda ajal, mil tootjad alles oma investeeringuid tagasi teenivad.

Pangajuhid kirjutasid, et praeguseni on nii ettevõtjad kui nemad ettevõtjate finantseerijatena lähtunud arvestusi ja plaane tehes praegusest seaduslikust keskkonnast ja riigi poolt antud lubadustest. Kuid kui riik oma seisukohti muudab ajal, mil alles kestab investeeringute tasuvusaeg, siis see "looks hoiatava pretsedendi ning raskendaks pankadel oluliselt äriprojektide ja laenuvõtja maksevõime hindamist, samuti avaldaks see mõju pankade krediidipoliitikale uute projektide krediteerimisel. Tagasiulatava mõjuga regulatsioonid võivad mõjuda negatiivselt ka Eesti seni heale mainele ja kahjustada investeerimiskliimat üldisemalt nii kohalike kui välisinvestorite silmis," seisab kirjas, millele on alla kirjutanud pangaliidu juhatuse esimees, Swedbanki juht Priit Perens.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474