28. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrilevi: aasta keerukaim teema oli talumistasud

Elektrivõrgu töökindluse tõstmise projekti võib võrrelda maratonijooksuga, mille esimesi vilju on juba näha, tunnistas Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere.

"Et meie võrgu pikkusega saaks piltlikult öeldes teha poolteist tiiru ümber maakera, ei ole tegemist mitte sprindi, vaid maratoniga, kus tulemuseni jõudmine võtab aega," vahendab Mere sõnu Elektrilevi blogi.

Kindlasti kuuluvad Mere hinnangul väljakutsete valdkonda ettevalmistused turu avanemiseks. Elektrilevile tõi vabaturg tema sõnul vajaduse veelgi suuremaks eristumiseks: lõppev aasta on möödunud vabaturule mineku ja selle ettevalmistuste tähe all.

"Saime uue nime ja kaubamärgi ning kontserni sees tekkisid paksemad „seinad" võrgu ja elektrimüügi vahel," rääkis Merre. "Muutused on kindlasti tekitanud pingeid kontserni üksuste vahel, mis varem astusid ühtlasemat sammu, kuid tasapisi harjume uue olukorraga." Mere lisab, et avatud turuks valmistudes on tulnud teha ka otsuseid oludes, kus õigusruum veel mitmeid asju ei reguleeri.

Keerulisemate teemadena meenutas Mere lõppevast aastast talumistasusid ja hoogustunud elektrivõrgu seadmete rüüstamisi.

"Talumistasude puhul tekkis olukord, kus riiklikult kehtestatud tasude arvutamise alused kaotati ära ja kõik taristuteenuste ettevõtted jäid valiku ette, kas hakata kokku leppima iga maaomanikuga eraldi või töötada ise välja muu metoodika tehnovõrgu talumise hüvitamiseks," rääkis Mere ja kinnitas, et selle teema lahendamisega jätkavad nad ka uuel aastal. 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474