31. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lumi ja jää lõhuvad autosid ning inimesi

Katustelt langev lumi ja jää mõlgib autosid ning võib vigastada inimesi. Majaomanikud peavad lisaks kõnniteede libedusetõrjele ka katused ning nende räästad alla kukkuvast koristama.

Seoses muutuvate ilmaoludega tuletab Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet kõigile kinnistuomanikele meelde, et vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale on kinnistu ja ehitise omaniku kohustus heakorra tagamisel talvisel ajal kõrvaldada ehitiselt lumi ning jääpurikad. Samuti on ehitise omanik kohustatud teostama heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal.

Jalgsi liiklejatel palub amet olla ettevaatlik, sest lisaks libedatele kõnni- ja sõiduteedele tuleb jälgida ka katusekarniise ja -servi, kus võivad varitseda ohtlikud jääpurikad või lahtine lumi, mis sooja ilmaga  muutub raskeks ning kujutab endast suurenenud ohtu. Majaomanikku ei vabanda välja ohtlikust kohast informeerimisel käepäraste takistuste seadmine kõnniteele või lindiga piiramine.

Füüsilise isiku puhul ulatuvad trahvisummad vahemikku kuni 200 trahviühikut, juriidilise  isiku puhul on trahvisummaks 1300 eurot.

If Kindlustus palub autosid võimaluse korral räästa alla mitte parkida. Maja katuselt langenud lume tõttu tekkinud purustused ja kahjud tuleb kanda ühistul endal, vastutuskindlustuse olemasolul teeb seda kindlustusselts.

If Kindlustuse vastutuskindlustuse tootejuhi Aune Pärna sõnul võivad katuselt langenud lume kahjustused olla väga suured. „Inimesed ilmselt ei mõtle väga sellepeale, mida tähendab vastutada maja katuselt kukkuva lume ja jää purustuste eest, langegu see siis kas autole või veel hullemal juhul, jalakäija peale, “ lisas Pärn.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474