2. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elinord Ehitusele võidakse määrata pankrotihaldur

Reedel toimus Harju Maakohtus istung,  kus arutati Elinord Ehituse OÜ pankroti väljakuulutamist. Kohus lõpetas eelmenetluse ning läks nõu pidama ajutise halduri nimetamise otsustamiseks. Lahend tehakse 9.jaanuaril.

Reedel toimuval istungil on hagi esitajateks Kütte-, ventilatsiooni- ja kliimaseadmete paigaldus tegelev OÜ Deandra, Puidust uste, akende, aknaluukide ja nende raamide tootmine tegelev Seicom Uksetehas OÜ, lukkude ja hingede tootmisega tegelev Valnes AS, ehitusmaterjalide ja -tarvete jaemüügiga tegelev GK Trade OÜ, keemiatoodete hulgimüügiga tegelev Pintaväri Eesti OÜ, elektriinstallatsiooniga tegelev Alarmnet AS, TV Online OÜ ja ehitusmaterjalide ja -tarvete jaemüügiga tegelev Hörmann Eesti OÜ.

Seicom Uksetehas OÜ juhatuse liige Ahti Sei märkis, et tegemist ei olnud esimese istungiga ning iga istungiga on hagi esitajaid juurde tulnud. „Meie esitasime  kohtusse ühte hagi. Eks neid võlgnevusi selles grupis on ka ennegi olnud ning mitmetelt erinevatelt objektidelt,“ tõdes ta.

Sei sõnul oli neil olemas kompromisskokkuleppe ning vahepeal said ka ettevõttelt raha kätte. Sei märkis, on ka palju asju, kus koostöö on sujunud. „Kui raha ei ole, siis ei ole seda kuskilt võtta. Venitamistaktika on olnud neil pikemat aega ja ju siis nad loodavad, et mingi raha on neil kuskil tulemas,“ lausus Sei.

Reikam Ettevõtted OÜ omanik ja Alarmet AS juhatuse liige Reigo Lee ütles, et tema ettevõtete hagid on esitatud mitme objektiga ning Elinord Ehitus on neile võlgu juba pikemat aega.  „Ettevõtte on meile võlgu ligi 50 000 eurot,“ märkis Lee.

Elinord Ehitus üks omanikest ja tegevdirektor Riho Kalve ütles, et tema ei ole konkreetse asjaga kursis. „Ma tean, et istung toimus ning otsust tehakse 9.jaanuariks, kas määratakse ajutine pankrotihaldur või ei määrata,“ sõnas Kalve.

Kalve kinnitas, et ettevõttel on raha olemas selleks, et võlgu ära maksta.

Elinord Ehitus juht ja üks omanikest Toomas Kaaret nentis, et pankrotihaldurit ei määrata. „Need ettevõtted, kes on avalduse esitanud, nendega me oleme saavutanud kompromissi, osa ettevõtteid, kellega me ei ole kompromissi leidnud – nendega me vaidleme täies ulatuses vastu,“ märkis Kaaret.

Tema sõnul need vaieldavad nõuded on sellised,  mis ei ole põhjendatud. Väitele, et osad võlad on juba aasta vanused, vaidles Kaaret vastu. „Me oleme kokkuleppinud nende ettevõtetega, millal me võlgasid tasume ja nii me neid tasumegi. Meil on olnud vaidlus võlasumma üle ja sellepärast ei olnud võimalik maksta,“ lausus Kaaret.

Sammuti kinnitas juht, et ettevõtte ei ole maksujõuetu ja ettevõttel on kõik hästi. „Pankrotiasja raames ei ole ühtegi otsust tulnud ja ma arvan, et ei tulegi,“ nentis Kaaret.

Äripäev on ka varem kirjutanud, et sarnaselt Facio Ehituse aegadega on ka Toomas Trompi uute ehitusfirmadega seotud alltöövõtjatel probleeme tehtud töö eest raha saamisega. Samas on Trompiga seotud firmad endiselt edukad tegijad riigihangetel.

Hea teada:

Elinord Ehitus – 30% Toomas Tromp, 20% Igor Zubets, 30% Riho Kalve, 20% Toomas Kaaret. Juhatuse liikmed: Toomas Kaaret ja Kaido Saveljev

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474