2. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veskimägi: odavaima elektri saab börsilt

Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi sõnul pole avatud elektriturul praegu veel sisulist konkurentsi ning asi peaks paranema pärast Estlink 2 valmimist.

"Kes iganes fikseerib pikaks ajaks hinna, see põhimõtteliselt maandab oma riski tuletisväärtpaberi kaudu ja paneb sinna lisaks marginaali. Ehk tarbija jaoks kõige odavam elekter peaks ikkagi tulema läbi börsi," kommenteeris Veskimägi ERRile elektrilepinguid.

Suurem osa lepinguid on Eestis tema sõnul fikseeritud ehk hinnastatud elektribörsi hinna vastu, mida aitaks muuta Estlik 2 valmimisega kaasneva konkurentsi teke.

"Kui täna väga paljud müüjates ei oma tootmist, vaid on edasimüüjad, siis meil on vaja, et lisaks Eesti Energiale ja Latvenergole tuleks ka Põhjamaadest reaalseid tootmisvõimsusi omavaid elektrimüüjaid Eesti turule," märkis ta.

Eesti elektriturg avanes täielikult eilsest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474