3. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedi kinnisvarafirma müüs ärihoonete kogumi

Swedbankile kuuluv kinnisvarafirma Ektornet müüs 16 äripinnast koosneva portfelli Colonna Capitali gruppi kuuluvale ettevõttele Pan-Estonian OÜ. Müüdu seas on ka pankrotistunud Glaskeki ärihooned.

Kogumisse kuulub üle Eesti 16 ärihoonet, pindalaga 68 000 ruutmeetrit. Suuremad projektid asuvad näiteks aadressidel Tallinnas Peterburi tee 47b, Risu 2/4/6 Tartumaal ning Leola 53/55 Viljandis.

Tehingu hinda osapooled ei avalikusta. Peterburi teel asuva Glaskeki ärihoone ostis Ektornet 2010. aasta detsembris 60 mln krooni ehk ligi 4 mln euro, Risu tee hooned 40 mln krooni ehk ca 2,5 mln euro eest.

Viljandis asuva sisustuskaubamaja koos parklaga kuulus 2009. aasta sügisel pankrotistunud Sakala Property Group OÜle, mis kuulus samal aastal pankrotistunud Leviehitusele. Kinnisvara müüs pankrotihaldur enampakkumisel 1,5 mln eurose alghinnaga.

“Ektornet ostis need varad avalikel enampakkumistel kohtutäituritelt. Viimase kahe aasta jooksul tõime neisse mitu tugevat üürnikku, nagu näiteks Lasita Maja, Flagmore, MyFitness, ETK. Lisaks investeerisime märkimisväärselt pindade renoveerimisse ja täiustamisse, mille tulemusel vähenes vabade pindade osakaal neis senise enam kui 50% pealt alla 10%," teatas Ektornet Management Estonia juht Meelis Šokman.

Sel aastal keskendub ettevõte korterimüügile, näiteks Merirahu 6 Tallinnas ning Aida 5 Pärnus. Samuti arendusprojektide maa müügile.

"Ost enam kui kahekordistab Colonna varade mahu. Colonna vaatab seda portfooliot kui pikaajalist investeeringut, mille väärtus kasvab," kommenteeris Colonna Kinnisvara OÜ juht Marek Õunamägi.

Tehingut nõustanud Catella Corporate Finance juhtivpartneri Aavo Koka sõnul on tegemist märgilise tehinguga Eesti kinnisvaraturul. "See annab märku, et Eesti kinnisvaraturg on taastunud langusest." 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474