4. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspert: Samsung suurendab edumaad Apple'i ees

Samsung Electronics suurendab edumaad peakonkurendi Apple'i ees rahvusvahelisel nutitelefonide turul 35% müügikasvu ja laia tootevaliku tõttu, ütleb turu-uuringuid tegev Strategy Analytics.

Apple võib omakorda vasturünnakuna tuua turule n-ö iPhone mini, mis oleks väiksem ja odavam, et võita turgu odavamate nutitelefonide segmendis, vahendab Reuters.

"Me eeldame, et Samsung kasvatab vaikselt enda edumaad Apple'i ees sel aastal, kuna neil on laiem tooteportfell," ütles Strategy Analyticsi tegevjuht Neil Mawston.

Globaalne nutitelefonide müük kasvab järgmisel aastal 27% võrra 875 miljoni ühikuni, mis tähendab kasvutempo aeglustumist mullusest 41% pealt. Mawstoni sõnul tingib selle kasvu aeglustumine võtmeturgudel nagu Põhja-Ameerika, Hiina ning Aasia ja Euroopa arenenud turgudel.

Prognooside kohaselt müüb Samsung sel aastal 290 miljonit nutitelefoni, mis on oluline tõus võrreldes mulluse 215 miljoni ühikuga, ütles uuringufirma. Apple peaks sel aastal müüma 180 miljonit, mis tähendab 33% tõusu võrreldes Samsungi 35% kasvuga.

Kui prognoosid paika peavad, kuulub 2013. aasta lõpuks Samsungile 33% nutitelefonide turust ning Apple on 21%ga teisel kohal. Läinud aasta lõpetati arvestuste kohaselt vastavalt 31% ja 20% turuosaga.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474