7. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Buffetti sektorihuvi lennutas Solarworldi aktsia üles

Solarworldi aktsia tegi Frankfurdi börsil suurima viiepäevase tõusu alates 2008. aastast, kuna guruinvestor Warren Buffett investeerib kuni 2,5 miljardit dollarit kahte päikeseenergiaprojekti ning uued installeerimised on Saksamaal jõudnud rekordtasemele, vahendab Bloomberg.

Saksamaa suurima päikeseenergiapaneelide tootja aktsia hind on tõusnud alates 27. detsembrist 52 protsenti. Täna on aktsia hind tõusnud 9,7 protsenti, 1,53 eurole.

Aktsiale mõjub hästi Buffetti kindlus tööstusharu suhtes, ütles LB Baden-Württembergi analüütik Erkan Aycicek. Buffetti MidAmerican Energy Holdings osaleb kahes California projektis, mis peaks kujunema maailma suurimaks päikesepaneelide projektiks.

Installeeritud päikeseenergia tootmisvõimsuse poolest esikohal oleval Saksamaal installeeriti mullu rekordilised 7 634 MW tootmisvõimsust.

„Head 2012. aasta installeerimisnumbrid võivad olla lisapõhjus suuremaks optimismiks ja SolarWorld on kodus tugev,“ ütles ta. „Paljud investorid on müünud aktsia lühikeseks ja peavad seda nüüd kõrgemale tõusnud hindadega katma.“

"Päikeseenergial läks ikka Saksmaal neljandas kvartalis hästi, kuigi seal oleks pidanud kajastuma subsiidiumite vähendamise mõju,“ ütles Equinet Banki analüütik Stefan Freudenreich, kes soovitas aktsiat müüa.

Solarworld on üks nendest Euroopa päikeseenergia paneelide tootjaist, kes kaebas Hiina ettevõtete ebaausa konkurentsi peale ja ootab ELilt dumpinguvastaseid kaitsetolle juba mais, ütles läinud nädalal Solarworldi juhatuse esimees Frank Asbeck.

„Puhtalt tegevuse põhjal ei ole mingit põhjust, et aktsia peaks tõusma,“ ütles ta. „Kuigi nad võivad panustada dumpinguvastastele tariifidele Hiina rivaalide vastu Euroopa Liidu turul, mis kahtlemata aitaks Solarworldi, olen ma pessimistlik, et ELi selle sammu teeks.“

Bloomebergi küsitletud analüütikutest soovitas 15 aktsiat müüa ja viis aktsiat hoida. Aktsiat osta ei soovitanud ükski analüütik. 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474