7. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiilinumbri liikumine soosis Elisat

Tehnilise Järelevalve Ameti statistika kohaselt liikus möödunud aasta detsembris 12 708 numbrit, millest 8882 olid mobiiltelefoni- ja 3826 tavatelefoninumbrid.

Detsembris tühistati kokku 5177 numbri teisaldamise avaldust, millest 4448 olid mobiiltelefoni- ja 729 tavatelefoninumbri teisaldamise avaldused. Statistika põhjal sai aasta viimasel kuul enim ehk 1324 mobiilinumbrit juurde EMT, Elisa võrku lisandus 820 numbrit. Tele2 kaotas detsembris 2137 numbrit.

Ameti andmeil vahetati 2012. aastal mobiilioperaatorit 102 595 korral. Suurim mobiilinumbrite liikumine toimus novembris - 12 405 korral.

Aasta jooksul liikus kõige rohkem, 22 739, mobiiltelefoninumbrit Elisa võrku. EMT-l oli aasta lõpu seisuga 6510 numbrit vähem kui aasta alguses, Tele2 oli miinuses 16 078 mobiilinumbriga.

Liikunud numbrite arv kajastab reaalsete tava- ja mobiiltelefoninumbrite üleminekut ühe sideettevõtte juurest teise juurde.

Liikunud numbrite arvul puudub otsene seos sideettevõttega liitunud või sealt lahkunud klientide üldarvuga, sest ühel kliendil võib olla mitu numbrit, kuid samas üks liitumisleping. Samuti ei kajasta numbriliikuvuse statistika kõnekaartide kasutusest ega uute liitumislepingute sõlmimisest ning vanade lõpetamisest tulenevaid muudatusi sideettevõtete klientide üldarvus. 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474