8. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko: vaidlustuskomisjon peab kontrollima kliinikumi hanget

Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Tiit Roben tõi välja kaks põhjust, miks ehituskontsern vaidlustas 2. jaanuaril Tartu Ülikooli Kliinikumi meditsiinilinnaku hanke.

Hankes tunnistati edukaimaks ehitusfirmade Rand ja Tuulbergi ning Astlanda ühispakkumine maksumusega 57,3 miljonit eurot.

"Esitasime meditsiinilinnaku hankega seoses vaidlustuse, kuivõrd kliinikumipoolne töövõtumahtude pidev muutmine pakkumuste ettevalmistamisperioodil ning segadused pakkumuste avamisel nõuavad Merko Ehitus Eesti arvates riigihangete vaidlustuskomisjoni-poolset kontrollimist," märkis Roben.

Lisaks tõi ta välja, et edukaks tunnistatud konkurendi puhul oli käibemaksu summaks märgitud 5% ehitustööde maksumusest, mis Merko Ehituse arvates on vastuolus kehtiva käibemaksuseadusega.

"Kindlasti ei ole Merko huvi hanke tühistamine, soovime eelkõige veenduda, et kõiki pakkujaid koheldakse võrdselt. Kuivõrd ehitustöid rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist, oleks kahetsusväärne, kui hankemenetluse vigade pärast raha hiljem tagasi nõutakse," lõpetas Roben. Ta ei täpsustanud, milline oli kõnealusel hankel Merko Ehituse pakkumishind.

Merko Ehitus teenis 2012. aasta üheksa kuuga 177,7 miljoni eurose käibe juures 3,2 miljonit eutot kasumit.

Ettevõtte teostamata ehituslepingute portfell ulatus eelmise aasta 30. septembri seisuga 200 miljoni euroni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474