8. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung teenis tõenäoliselt rekordkasumi

Vaatamata iPhone'i konkurentsile aitas tugev mobiiltelefonide müük Samsungil tõenäoliselt teenida eelmise aasta neljandas kvartalis rekordkasumi, kirjutas Financial Times.

Lõuna-Korea ettevõtte ärikasum tõusis Reutersi poolt küsitletud analüütikute hinnangul viiendat kvartalit järjest rekordilise 8,8 triljoni Korea vonini (6,3 miljardi euroni). Seda on 89% rohkem kui aasta varem ning 8,6% rohkem kui kolmandas kvartalis. Käibele prognoositakse 18protsendilist kasvu, 56 triljoni vonini.

Analüütikute hinnangul oli kasumi kasvu taga mobiiltelefonide üksus, mis kolmandas kvartalis moodustas kaks kolmandikku ettevõtte kasumist. Prognooside kohaselt müüs Samsung neljandas kvartalis 63 miljonit nutitelefoni.

Kui Apple avalikustas eelmisel aastal ühe uue nutitelefoni, siis Samsung tõi turule 37 erinevat telefoni, alates tipptasemel nutitelefonidest odavamate mudeliteni välja. LG Electronics avalikustas 24, Taiwani HTC 18 ja Nokia üheksa mudelit.

Samsung, mille turuväärtus on 175 miljardit eurot, teatab majandustulemused 25. jaanuaril.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474