11. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapital astub sammu raha hankimise suunas

Pro Kapital Grupp korraldab 6. veebruaril aktsionäride erakorralise koosoleku, et hääletada põhikirja muudatust, mis lubaks nõukogul kolme aasta jooksul kinnisvaraarendaja aktsiakapitali 5,319 miljoni euro võrra suurendada.

Nõukogu väljalastud aktsiate eest võib tasuda rahaliste või mitterahaliste sissemaksetega vastavalt nõukogu otsusele. Mitterahaliste sissemaksete väärtust hinnatakse seaduse ja põhikirja järgi, märgitakse börsiteates.

Mullu 30. septembri seisuga oli Pro Kapital Grupp emiteerinud kokku 53,185 miljonit aktsiat nimiväärtusega 0,2 eurot.  Ettevõtte registreeritud aktsiakapital on 10,64 miljonit eurot.

Lisaks pannakse hääletusele vahetusvõlakirjade tingimuste muutmise punkt, mille kohaselt on vahetusvõlakirjade omanikel õigus soovi korral võlakirjade lunastamistähtaega pikendada.

13. aprillil 2009 otsustasid aktsionärid erakorralisel üldkoosolekul, et välja lastavad võlakirjad võib aktsiate vastu vahetada nelja aasta möödudes ehk 2013. aastal. Uue hääletusele pandava eelnõu kohaselt on vahetusvõlakirjade omanikel aktsionäridel soovi korral kahe aasta võrra vahetusvõlakirjade programmi pikendada.

Prospekti kohaselt on Pro Kapitali grupil emiteeritud kokku 11,27 miljoni euro eest 4,026 miljonit vahetusvõlakirja. Vahetusvõlakirjade pealt makstakse 7% aastaintressi ning võlakirjad aeguvad 13. augustist 2013 25. maini 2015.

Võlakirjade omanikeks on Eurofiduciaria S.L.R, Anndare Ltd. ja Mr. Emmanuele Bozzone ning võlakirjade aktsiateks vahetuse kursiks prospekti kohaselt 2,8 eurot.

Pro Kapital Grupi mullu augustis ebaõnnestunud IPO (aktsiate avaliku esmaemissiooni) hinnavahemik oli 1,90-2,05 eurot.

Samas noteeris kinnisvaraarendaja eelmise aasta 23. novembril oma aktsiad siiski Tallinna börsil ning väärtpaber on liikunud pärast seda 2,01-2,35euroses hinnavahemikus.

Eile lõpetas aktsia börsil 2,28 eurol.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474