14. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõnajalad püstitavad Sõrve juba 7. elektrituuliku

120 meetri kõrgusest tuulegeneraatorist saab vendade Oleg ja Andres Sõnajala firma AS Eleon seitsmes tuulik Saaremaal Sõrves.

Andres Sõnajalg selgitas Meie Maale, et uus generaator Eleon 3M 116 hakkab tootma rohkem elekrienergiat kui naabruses olevad kuus tuulikut kokku. Neist esimese panid vennad raha teenima 12 aastat tagasi. "Kui seniste tuulikute laba pikkus on 20 meetrit, siis uuel tuleb 59 meetrit. Praegu on meil tööde esimene etapp, vundament ja 43 meetri kõrguse torni betoonosa valmis ja ehk varakevadel saame Saksamaalt tuuliku siia ära tuua," rääkis ta.

Omaniku järelevalvet tegeva East OÜ esindaja Urmas Lõhmuse sõnul ostetakse mujal maailmas selliste tuulikute püstitamise tehnoloogia tavaliselt sisse. "Nemad tahavad seda tüüpi siin ise välja arendada. Selles mõttes ütlen, et Sõnajalad on kõvad poisid. Nad on oma firmasse tööle võtnud mehi, kes Soomes on selliseid tuulikuid püstitanud, projektijuht, kes ehitust juhib, on seda tööd samuti enne teinud," sõnas ta. Ehitusfirma on Sõnajalgadele kuuluv Estwind Energy OÜ.

Salme aleviku ja valla üldplaneeringu järgi ei arendata vallas tuuleparke, lubatud on olemasolevate tuuleparkide kaasajastamine ja laiendamine. Sellise otsuse võttis vallavolikogu vastu 20. detsembril 2010. Seega saavad Sõnajalad ka oma senised väiksema tootlikkusega tuulegeneraatorid võimsamate vastu välja vahetada.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474