14. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Ülikool tõstab miinimumpalka kuni 19%

Tartu Ülikool tõstab noorte akadeemilise karjääri soodustamiseks miinimumpalkasid kuni 19 protsenti.

Noorte huvi suurendamiseks akadeemilise karjääri vastu tõstetakse eelkõige miinimumi madalamatel akadeemilistel palgaastmetel. Kõige rohkem, 700 euroni (+15,9%), tõuseb nooremteadurite, õpetajate ja assistentide palgaastme miinimum ning 800 euroni (+18,6%) teadurite, lektorite ja vanemassistentide palgaastme miinimummäär. Teistel palgaastmetel tõuseb miinimummäär 5% võrra, 1. ja 2. astmel vastavalt riiklikule miinimumkuupalgamäärale.

"Miinimummäärad ei anna siiski terviklikku infot ülikooli tegeliku tasustamise kohta – 2012. aasta oktoobris oli akadeemiliste töötajate keskmine palk 50-86% kõrgem kehtestatud miinimumist," selgitas TÜ personaliosakonna juhataja Mari Nõmm.

Rektor Volli Kalmu sõnul haakub muudatus otseselt ülikooli ambitsiooniga olla jätkuvalt Eesti akadeemilise palgaturu liider. "Miinimumpalkade tõstmise eesmärk on ühelt poolt akadeemilise karjääri soodustamine noorte seas, et teadus- ja õppetegevuse vastu suuremat huvi tundvad inimesed ülikooli jääks ning siin oma karjääri alustaksid. Teisalt on see märk laiemale avalikkusele ülikooli ambitsioonidest ja liidrirollist Eesti kõrgharidus- ja teadusmaastikul," märkis ta.

Palgaastmete miinimummäära tõstmisega soovib Tartu Ülikool säilitada ka oma positsiooni hinnatud tööandjate hulgas Eestis. Mullu CV Keskuse poolt läbi viidud väärtustatud tööandja uuring näitas, et Tartu Ülikool kuulub ainsa ülikoolina 20 hinnatuima Eesti tööandja hulka, olles oma töötajate silmis usaldusväärne ning isiklikke arenguvõimalusi pakkuv tööandja.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474