15. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piret Minn: kärpimine ei ole eesmärk omaette

Akzo Nobel Baltics AS juht Piret Minn märkis, et kriisi ajal kärpimine ei olnud ettevõttel eesmärk, vaid lihtsustati protsesse ja struktuure. See annab võime kasvama hakata.

"Ma ei ütleks, et meie siin väga paaniliselt tegutsesime kriisi ajal. Põhiline on saada aru, mis on eesmärk ja mis on vahend. Me ei teinud kärpimist üleöö, sest selle asja juures on oluline jätkusuutlikkus," kommenteeris Minn.

Ta lisas, et eraettevõtluses on kokkuleppe ka omanikega ning koostöö omanikku ja operatiivse juhtkonna vahel. "Mõlemate ootusi on vaja vähendada, siis on ettevõtte jätkusuutlik ning reorganiseerimine võimalik. Kuskil tuleb kahanemine ette võtta, aga see on väga lühinägelik. Konstruktiivne dialoog omanike ning juhtkonna vahel tagab jätkusuutlikkuse," tõdes ta.

Kommunikatsioonibüroo Powerhouse juhataja Janek Mäggi kirjutab tänases Äripäevas, et säästmine sööb majandust nagu vähkkasvaja. Kärpimise tõhususes kahtlemine on õigustatud vaid ühel juhul – kui kestlik kahanemine on välditav. Eestis see lähiaastatel võimalik ei ole, leiab ta. Äripäev küsib täna ettevõtjailt, kuidas kärpimisega mitte üle pingutada.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474