15. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seesam hüvitas mullu kahjusid 13 mln euro eest

Seesam maksis eelmisel aastal 11 000 kahju puhul hüvitisi summas 13 miljonit eurot.

Enim hüvitisi (66% ja 8,7 miljonit eurot) oli seotud sõidukitega, sh kasko (44%) ja liikluskindlustusega (22%) – enamasti teelt väljasõidud ja kokkupõrked, mõned sõiduki vargused ja vandalismiaktid.

2011. aastaga võrreldes oli talvest tingitud hüvitisi oluliselt vähem, kuna talv ei olnud nii lume- ja jäärohke. Kolmandal kohal oli koduvara, kus maksti välja 2,2 miljonit eurot. Koduvara suurimad väljamaksed olid seotud tulekahjudega (49 juhtumit kogusummas 807 000 eurot). Väga paljudel juhtudel sai põleng alguse elektrisüsteemist, torude sulatamisest või lahtisest tulest.

Seesami kahjukäsitluse osakonna juhataja Ly Jõhviku sõnul oli 2012 hea aasta, kuna loodus jättis oma olulise panuse kahjuhüvitistesse andmata – talv oma külma ja lumega oli igati tavapärane.

"2012. aastal kasvasid eelmise aastaga võrreldes õnnetusjuhtumikindlustuse hüvitised. Kokku hüvitas Seesam pea 300 000 eurot ja see oli 22% rohkem kui 2011. aastal.  Seda mõjutab ka asjaolu, et inimesed on hakanud selles valdkonnas rohkem kindlustama," nentis ta.

Mullu maksti surmajuhtumi hüvitis välja viiel korral, püsiva puude hüvitis üheksal korral ja traumadega seotud päevaraha või valuraha hüvitis 454 korral.  "Reisikindlustuse alusel hüvitas Seesam 400 000 eurot, kusjuures suurim makse oli 37 000 eurot. Enamasti on ülisuured kulud ja kahjuhüvitised seotud haigestumise või traumaga välismaal, 2012. aastal toimus tõsiseid haigestumisi ka USAs, Filipiinidel, Peterburis ja Austraalias," rääkis Jõhvik.

"Kahjuhüvitiste suurim tõus oli ehitus- ja paigaldustööde kindlustuses, kus hüvitised suurenesid 2011. aastaga võrreldes 162%. Suurenenud on ka kindlustusmaksete osa selles kindlustusliigis, seega võib arvata, et Eestis ehitatakse taas hoogsamalt," lisas ta.

Seesam Insurance AS on 10,3%se turuosaga suuruselt viies Eesti kindlustusturul tegutsev kahjukindlustusselts. 1991. aastal asutatud ettevõte pakub kindlustusteenuseid nii era- kui ka äriklientidele. Seesamil on esindused 11 Eesti linnas ning filiaalid Lätis ja Leedus. Firma annab Baltimaades tööd ligi 400 inimesele. Seesami omanikuks on Soome finantskontsern OP-Pohjola Grupp.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474