16. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara aktsia hüpanud 48 tunniga 100%

Pärast möödunud reedel toimunud massiivset varade mahakirjutamist muutus Arco Vara aktsia ülimalt kõikuvaks. Kui esmaspäeval kell kümme hommikul alustas aktsia 60protsendise langusega ehk tasemel 0,70 eurot, siis täna on hind roninud juba 1,40 euroni.

Arvata võib, et Arco Vara aktsiaga jääb kauplemine veel mõnda aega väga kõikuvaks.

Investoritel on tõenäoliselt väga raske hinnata enne 2012. aasta IV kvartali vahearuande avaldamist kinnisvaraarendaja reaalset varade seisu.

Reedel pärast börsipäeva lõppu tuli  Arco Vara välja teatega, et firma hindas koostöös juristide, juhtide, spetsialistide ja audiitoriga neljandas kvartalis varasid alla 17,7 miljoni euro võrra. Lisaks suurendati ligi kahe miljoni euro eest eraldisi. Sellega seonduvalt võiks ettevõte 2012. aasta neljanda kvartali kahjum küündida paarikümne miljoni euroni ning omakapital kukkuda umbes kolme miljoni euro juurde.

Seoses konservatiivse varade ümberhindlusega langeb Arco Vara aktsia raamatupidamislik väärtus 4,83 eurolt umbes 0,68 euroni aktsia kohta.

Möödunud reedel ehk vahetult enne varade allahindlust maksis Arco Vara aktsia 1,73 eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474