16. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapital võib suurendada aktsiakapitali poole võrra

Kinnisvaraarendusfirma Pro Kapital Grupp juhatuse esimees Paolo Michelozzi sõnul teeb börsifirma oma põhinimekirjas muudatuse, et ettevõtte nõukogul oleks kolme aasta jooksul võimalus laiendada aktsiakapitali kuni 26,59 miljoni aktsia ehk poole võrra.

"Kui need (põhikirja) parandused saavad aktsionäride erakorralisel üldkoosolekul (6. veebruaril 2013) heaks kiidetud, lubab see ettevõttel paindlikumalt kaasata uut kapitali ja märksa efektiivsemalt vastata olukorrale finantsturgudel," ütles Michelozzi.

Tema sõnul pole midagi harukordset, et ettevõte kutsub investorid kokku juba enne korralist aastakoosolekut. "See on hea tava kaasata aktsionärid otsustusprotsessi. Kui aktsionärid hääletavad erakorralisel koosolekul vahetusvõlakirjade muudatuste ettepanekute poolt tekib võlakirjaomanikel lisavõimalus hoida võlakirju käes veel kaks lisa-aastat. Lisaks on võlakirjaomanikel võimalus hoida võlakirju endiselt vana lõpptähtajani või vahetada need siis aktsiate vastu," lisas Michelozzi.

Pro Kapital Grupp pikendab võlakirjade lunastustähtaega tõenäoliselt seetõttu, et osad võlakirjad peaks ta välja lunastama juba selle aasta augustis. Samas on võlakirjade aktsiateks vahetuse kursiks määratud aktsiaprospekti kohaselt 2,8 eurot, mis tõenäoliselt ei motiveeri hetkel võlakirjaomanike oma võlakirju aktsiate vastu vahetama.

Prospekti kohaselt on Pro Kapitali grupil emiteeritud kokku 11,27 miljoni euro eest 4,026 miljonit vahetusvõlakirja.

Juhul kui Pro Kapital Grupil õnnestuks raha kaasata praeguse turuhinnaga (2,28 eurot aktsia kohta) võiks see teoreetiliselt anda võimaluse suurendada omakapitali kuni 60 miljoni euro võrra.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474