18. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

G4S tõstab hinda ja palka

Turvafirma G4S plaanib tõsta hindu, et maksta oma töötajaile suuremat palka.

"Olukorras, kus turvateenuse hinnad on viimastel aastatel langenud, muutub laiapõhjaline palgatõus suureks väljakutseks. Kliendipoolse toeta pole see teostatav. Õnneks on valdav enamus meie klientidest algatust mõistnud ning meid toetanud," ütles ASi G4S Eesti juht Priit Sarapuu.

Alates tänavu jaanuarist tõuseb G4Si turvatöötajate põhitöötasu kuni 12%, mis suurendab ligi 900 turvatöötaja sissetulekut. Samuti jätkub töötasude suurendamine läbi kvalifikatsioonitasemete ning objektitasude tõstmise.

Tänavu suureneb G4Si turvatöötajaskonna palgafond 650 000 euro võrra. "Turvatöö peab ühiskonnas olema rohkem väärtustatud," märkis Sarapuu.

Mullu alanud palgatõusuprogrammi raames on Eesti turvaturu liider G4S tõstnud töötasu ligi 65%-l ettevõtte turvatöötajatest. Esimese etapina kasvasid alates mullu keskpaigast turvatöötajate töötasud strateegiliste suurklientide objektidel ning suurematel kaubandusobjektidel. Paralleelselt rakendus palgatõus ka läbi turvatöötajate kvalifikatsioonitasemete tõstmise.

Turvaettevõtete liidu mullu kevadel avaldatud statistika põhjal maksis eelmisel aastal turvatöötajaile suurimat palka ligi 2800 töötajaga G4S.

Alates 2001. aastast on G4Sis sõlmitud kollektiivleping, mis kehtib kõikidele töötajatele ning millega määratakse kindlaks tööandja ja töötajate töö- ja sotsiaalsuhted.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474