21. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi: maksuvaba miinimum tuleb pärast maksumäära alanemist

Rahandusminister Jürgen Ligi arvates peaks maksuvaba miinimumi tõus olema järgmine tulumaksukergendus pärast maksumäära alanemist 20%-le 2015. aastast.

"See on väga kulukas meede ja loomulikult saab seda teha ainult eelarvestrateegiaga vastavuses," kommenteeris Ligi.

Tema sõnul maksaks samas lõpetada unistused ja ettepanekud maksta enesega niigi toime tulevatele töötajatele maksuvaba naturaalpalka tasulistes harrastustes, viidates sellega töötaja tervisekulude erisoodustusmaksust vabastamise ideele. "Viimased on selgelt personaalsed, mitte ühiskondlikud valikud, mistõttu ei tohi neid soosida nende arvel, kel sissetulekud madalad või kes ei tööta," selgitas ta.

"Harrastuste kättesaadavus on probleem madalapalgaliste, pensionäride, mittetöötavate ja laste, mitte maksevõimeliste firmade puhul. Maksuvaba miinimum oleks madalapalgaliste toetamise kõrval ka valikuvabadus harrastusteks ning vastus soovidele maksustada senisest kõrgemalt kvalifitseeritud tööjõudu," märkis Ligi.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474