21. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vassiljev: maksuvaba miinimumi tõstmine mõistlik

Sotsiaaldemokraadi ja rahanduskomisjoni aseesimehe Rannar Vassiljevi sõnul on tulumaksuvaba miinimumi suurendamine mõistlik ning parem kui tulumaksu vähendamine 1% võrra.

„Kui peaks kaaluma, kas aastast 2015, mil valitsus on otsustanud vähendada 1% võrra tulumaksu või samas mahus tõsta tulumaksu miinimumi, oleks viimane mõistlik,“ tõdes Vassiljev.

Põhjenduseks tõi ta, et kuna tulumaksu vähendamine aitab jõukamaid inimesi, siis tulumaksuvaba miinimumi suurendamine mõjutab kõiki täpselt sama summa võrra kuus.

Rahandusminister Jürgen Ligi leiab täna EPLile antud intervjuus, et Eestis tuleb suurendada maksuvaba miinimumi.

Reformierakonna 2011. aastal langetatud otsust alandada 2015. aastast tulumaksumäära ühe protsendipunkti võrra ei pea Vassiljev ausaks. "2015. on valimised ja madala tulubaasiga peab järgmine valitsus opereerima,“ selgitas Vassiljev.

Küsimusele, kas kaht korraga ei saaks rakendada, vastas Vassiljev, et see ei ole välistatud, aga mõlemad maksumuudatused tõstavad riigi kulutusi ning seetõttu jääks riigil midagi tegemata. „Täna on Eesti riigi probleem selles, et me maksustame kõrgelt tulumaksuga väiksemapalgalisi,“ lausus Vassiljev.

Vassiljev ei osanud öelda, kui palju peaks tulumaksuvaba miinimumi suurendama. „Oluline on seda vaadata alampalga kontekstis. Mitu protsenti alampalga teenija tulust peaks olema maksuvaba. Siin ei ole sellist kindlat numbrit, peab vaatama, palju see riigieelarvele maksma hakkab ja kui palju riigieelarve kasvu kontekstis on võimalik seda tõsta,“ selgitas Vassiljev.

Tulumaksuvaba tulu kuus on täna 144 eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474