24. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tivoli arenduse lõputu karussell

Tallinnas Kadriorus endise lõbustuspargi krundile kerkima pidanud elurajoonis pole endiselt ehitustöödega alustatud, kuna Arco Vara veetaval projektil pole ehitusluba.

Möödunud aasta kevadel teatasid Arco Vara ja Nordecon börsile, et lõid käed Kadriorus endise lõbustuspargi krundile kerkiva elamurajooni ehitustöödeks, kuid ehitustööd pole siiani alanud. Toona lubati, et kopp lüüakse maasse sügisel, aga seda pole juhtunud. Küsimus on selles, kas arendusel on olemas ehitusluba, mis peab olema linnavalitsusel väljastatud enne kui Nordecon ehitajana tööd saaks alustada. Siinkohal räägivad kolm osapoolt aga erinevat juttu.

Ehitaja esindaja, Nordeconi juht, Jaano Vink leiab, et ehitusloa n-ö väljaajamine on tellija ehk Arco Vara tütarfirma Tivoli Arenduse kohustus. Samas on talle segane, mis seisukohal Tallinna linn ehitusprojekti heakskiitmise ja ehitusloa väljastamise osas on.

Arco Vara juht Tarmo Sild teemat ei kommenteerinud, leides, et seda peaks tegema Tivoli Arenduse juhatus, ning saatis küsimused viimasele edasi. Tivoli Arenduse juhatuse liige Igor Raikhelgauz ütles e-mailis, et nemad kohaliku omavalitsuse tegevust ei kommenteeri.

Miks linn ehitusluba kinnitanud ei ole, loe tänasest Äripäevast.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474