24. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõnu Runnel: 99% äppidest on surnud

99% äppidest ehk nutitelefonis jooksvatest programmidest on tegelikult surnud, ütles IT-ettevõtja Tõnu Runnel täna Äripäeva äpiseminaril.

80% äppidest visatakse tema sõnul ära esimesel päeval pärast laadimist, kuu lõpus on alles 5%. "Inimene kasutab reeglina 5-10 äppi, sealhulgas ühte väga sageli," märkis Runnel.

Uuringud näitavad, et avaliku ruumi asju tehakse veebi kaudu, isikliku ruumi asju äpi kaudu, selgitas Runnel kasutajate eelistusi.

Oma äpi tegemisel on vaja tema kinnitusel mõelda oma strateegia põhjalikult läbi, sest äpi loomine maksab sõiduauto hinna. "Ja kui seal pole selget strateegiat taga, on see raisatud auto. Ometi on sealt võimalik teenida potentsiaalselt kõige rohkem," rääkis Runnel.

Tema sõnul pole olemas head ajaleheäppi, mis oleks maailmas võitnud. Ei New York Times, ei Guardian ega Eesti Ekspress, eelistatakse brauserit, lisas ta. Brauser on enimkasutatud äpp, seal tasub olla, märkis Runnel.

Äpil tuleb tema sõnul luua iga platvormi jaoks arendus ja disain nullist. "Kui sa oled iPhone’i versioon teinud, siis iPad on tohutu lisatöö," sõnas ta tänasel seminaril.

Edasistest arengutest tõi Runnel välja, et mobiil+tahvelarvuti kasvab desktopi arvel, nutitelefon telefoni arvel, puude klõpsimise arvel ja äpid kasvavad veebis brausimise arvel.

Tõnu Runnel on Edicy juht ja disainer. Edicy on veebi ehitamise tööriist ettevõtetele. Väikefirmadele lisaks kasutavad seda nt ka RMK ja Starman. Runneli sõnul on Edicyl 1500 maksvat klienti, 10 000 aktiivset saiti, katsetajaid-proovijaid on olnud 350 000.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474