30. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased rõõmustavad Riigikohtu otsuse üle

Soome meedias äratab täna tähelepanu Äripäeva eilne kaanelugu Riigikohtu nõudest maksta Soomes töötavate eestlastele sealsete kollektiivlepingute määras.

"Põhimõtteliselt on see Soome firmadele hea otsus," lausus Soome ehitusfirmade liidu tööturujuht Tapio Kari Kauppalehtile. "See on hea ka eestlastest töötajatele. Eesti firmade konkurentsivõimet see muidugi vähendab."

"ELi direktiiv sätestas juba paarkümmend aastat tagasi, et palgad ja kompensatsioonid tuleb tasuda töö tegemise riigi taseme kohaselt," lausus ehitusliidu asejuht Kyös­ti Suo­kas Helsingin Sanomatele. Ta lisas, et Riigikohtu otsus toimib siiski Eesti ettevõtetele hirmutavana ja vähendab seeläbi Soome mõistes alapalgatud töö tegemist.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474