Soomlased rõõmustavad Riigikohtu otsuse üle

Soome meedias äratab täna tähelepanu Äripäeva eilne kaanelugu Riigikohtu nõudest maksta Soomes töötavate eestlastele sealsete kollektiivlepingute määras.

"Põhimõtteliselt on see Soome firmadele hea otsus," lausus Soome ehitusfirmade liidu tööturujuht Tapio Kari Kauppalehtile. "See on hea ka eestlastest töötajatele. Eesti firmade konkurentsivõimet see muidugi vähendab."

"ELi direktiiv sätestas juba paarkümmend aastat tagasi, et palgad ja kompensatsioonid tuleb tasuda töö tegemise riigi taseme kohaselt," lausus ehitusliidu asejuht Kyös­ti Suo­kas Helsingin Sanomatele. Ta lisas, et Riigikohtu otsus toimib siiski Eesti ettevõtetele hirmutavana ja vähendab seeläbi Soome mõistes alapalgatud töö tegemist.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised