31. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

NY Times sattus Hiina häkkerite rünnaku alla

Ajalehe New York Timesi (NYT) sõnul on neid viimase nelja kuu jooksul rünnanud Hiina häkkerid, kes üritasid varastada reporterite salasõnu ja otsinud faile, mis puudutavad Hiina jõukamate perekondade vara.

Turvaekspertide sõnul kasutasid häkkerid samasugust taktikat nagu varasemate Hiinast tulnud rünnakute ajal. Esimesed rünnakud NYT vastu algasid eelmise aasta septembris, kui leht kirjutas Hiina peaministri Wen Jiabao perekonna kätte kogunenud suurest varandusest.

Varjamaks oma päritolu, kasutasid hiinlased USA ülikoolide arvutisüsteeme.

NYT sõnul ei varastatud töötajate ja klientide andmeid ning väljaande võrgulehte ei üritatud sulgeda.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474