1. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sild: pooled Arco probleemid ja võimalused on Bulgaarias

Eile esines Arco Vara juhataja Tarmo Sild webinaril, kus ütles, et tema esimesed 103 päeva Arco Vara juhtides on saanud täis.

Suurim katsumus on Bulgaaria.

„Pool Arco Vara bilansist ja umbes pool grupi võlast on Bulgaarias. Pool probleemidest ja võimalustest on Bulgaarias,“ ütles ta presentatsioonil.

Madridi arendusel Sofias on hetke laenumaht üle 13 mln euro. Olemasolevatele ostjatele ei saa kortereid kätte anda, kuna Kreeka päritolu Pireus Bank ei võta maha hüpoteeki. Inimesed on maksnud korterite eest, kuid ei saa end omanikeks registreerida. Käimas on intensiivne restruktureerimine, et olukorda stabiliseerida.

Manastirski Sofias on vaid korteriarendus. Üks hoone on valmis, teist ja kolmandat veel ei ole. Laenumaht on üle kahe miljoni euro. Samuti ei saa klientidele kortereid kätte anda. Käimas on intensiivne restruktureerimine, et olukord stabiliseerida.

Aktsiaemissioon on võimalik, kuid seda on vaja vaid ehituse finantseerimiseks, mitte restruktureerimiseks, rääkis Sild. Ettevõte plaanib hakata jagama arendus- ja müügiinfot uues formaadis alates I kvartalist või veidi hiljem.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474