5. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon kaalub kahjunõuet Tivoli Arenduse vastu

Nordeconi teatel ei vasta tõele Arco Vara kontserni kuuluva Tivoli Arenduse väide, et ehituskontsern on rikkunud projekteerimis- ja ehitustööde lepingut Tallinnas endisel lõbustuspargi krundil Narva mnt 67.

"Tivoli Arendus OÜ on küll saatnud Nordecon ASile töövõtulepingu ülesütlemise avalduse, kuid avaldusel pole õiguslikku alust, see rajaneb valedele väidetele ega ole seega kehtiv. Nordecon ei ole rikkunud Tivoli Arendus OÜga sõlmitud töövõtulepingut," teatas Nordecon.

"Tegelikkuses on Tivoli Arendus sattunud majanduslikesse raskustesse, ei ole suutnud täita oma lepingulisi kohustusi Nordeconi ees (pole suutnud tagada ehitusloa saamist, mille tõttu kogu projekti teostamine kokkulepitud mahus ja ajagraafikus on takerdunud ning on muuhulgas korduvalt hilinenud seni tehtud töö eest esitatud arvete tasumisel) ning üritab nüüd vahendeid valimata endale koormavast lepingust vabaneda alusetuid ettekäändeid otsides," seisab Nordeconi teates.

Nordecon kaalub töövõtulepingust taganemist ja tekitatud kahju ulatuses nõude esitamist Tivoli Arenduse vastu.

1. veebruaril ütles Tivoli Arendus üles projekteerimis- ja ehitustööde töövõtulepingu Nordeconiga, kuna väidetavalt rikkus Nordecon oluliselt lepingust tulenevaid kohustusi.

Tivoli Arendus ja Nordecon sõlmisid mullu mai lõpus lepingu korterelamute ja sinna juurde kuuluvate välisrajatiste projekteerimis- ja ehitustööde teostamiseks maaüksusel endise aadressiga Narva mnt 67, Tallinn. Lepingu maht oli ligikaudu 13 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Tivoli Arendus OÜ osalus jaguneb võrdselt Arco Investeeringute ASi ja International Invest Project OÜ vahel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474