Google ja Facebook ei avalda Eestist saadud tulu suurust

Mitmes Euroopa riigis on ilmnenud nördimus suurte internetifirmade suhtes, kes pakuvad kohalikul turul teenuseid ja teenivad tulu, ent maksude maksmist «optimeerivad». Kriitika alla satuvad eelkõige Google ja Facebook, kes müüvad reklaami ka Eesti klientidele.

Postimees kirjutab, et Rootsi telejaam SVT avaldas nädalavahetusel, et Facebook tasus kuningriigis makse ca 90 000 eurot, samas kui ettevõtte müügitulu seal oli suurusjärgus kümneid miljoneid eurosid. Google’i tasutud maksud olid Rootsis mullu 11 000 eurot, Rootsist saadud tulud aga 350 miljonit eurot – käärid veel märksa suuremad kui Facebookil.

Eesti maksuamet keeldub Postimehe sõnul kommenteerimast, kas USA suured internetiettevõtted Google ja Facebook on kunagi Eestis ühtki senti makse tasunud, viidates seadusele, mis ei luba maksumaksjate andmeid avaldada.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised