7. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtja: läheme elektrilt üle gaasile

Kuna kulutused elektrile tulevad sel aastal kindlasti suuremad kui mullu, siis plaanib AS TMB juhi Jaan Lutsu sõnul üle minna gaasiküttele.

Raudbetoonelementide tootmisega tegelev TMB selle aasta esimese elektriarve täpset suurust öelda ei saanud Luts, kuna Eesti Gaas, kellelt börsihinnaga elektrit ostetakse, ei olnud arvet veel saatnud. Küll aga oli olemas võrguteenuste arve, mis oli Lutsu hinnangul võrreldes eelmise aastaga umbes 7% kõrgem. Luts ennustas, et elektrienergia maksumus on kindlasti rohkem tõusnud.

„Rahaline kulu elektrile on ikka oluliselt suurem, kui eelmisel aastal. Tootmisettevõttel sõltub see väga palju tootmismahtudest. Meil ei ole aastaringselt päris ühtlane tootmismaht, sellest sõltub kulu võib-olla rohkem kui hinnast,“ selgitas Luts kulude kasvu tagamaid.

Ettevõtte juhi sõnul on kindlasti plaanis leevendada elektrikulu kasvu kokkuhoiuga. Oma teenuste hindu ei saa firma Lutsu väitel tõsta, sest pakkumisi tehakse konkursi korras. „Me ei ole jaekaup, et tõstame ühtlaselt hinda,“ märkis ta.

Kokkuhoidu loodab Luts saada valgustuse arvelt, sest suur osa kulutustest läheb just selle peale. Samuti plaanitakse kokkuhoidu kütmiselt.

„Eriti tuleks silmas pidada just talvist kulutamist. Talvel on elektri börsihinnad väga palju kõrgemad, kui kevadel-suvel. Püüame ka elektri pealt rohkem üle minna teistele energialiikidele, peamiselt gaasiga kütmisele. Gaas on siiski üle kahe korra odavam,“ sõnas Luts.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474