7. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurentsiamet lubab Hääle ja Bidilo äride koondumist

Sel nädalal rahuldas konkurentsiamet Heiti Hääle ja Igor Bidilo aasta alguses esitatud taotluse kahe ettevõtja mootorikütuse jaemüügiga tegelevate äride koondumiseks.

Amet leidis, et koondumise puhul ei teki nende tegevuse vahel horisontaalseid kattuvusi ega vertikaalseid seoseid. Samuti ei muutu oluliselt konkurentsiolukord ega teki turgu valitsevat seisundit.

Hääle sõnul oli heakskiidu saamine viimane formaalne samm Alexela grupi loomisel. "Nüüd saame täielikult keskenduda meie lähiaastate strateegiliste projektide elluviimisele – rajada Paldiskisse LNG terminal, laiendada vedelgaasi kasutamist autokütusena ning kasvatada nii kontserni oma elektritootmise kui ka põlevkiviõli tootmise mahte," rääkis ta.

Aasta alguses teatas Hääl temaga seotud kütuse, energia, metalli ja kinnisvara ettevõtete koondumisest Alexela grupi alla. Grupi suuromanikeks said Heiti Hääl ja tema pikaajaline Kasahstani äripartner Igor Bidilo, kes kahe peale kontrollivad 73,8% grupi kapitalist. Ülejäänud 26,2% aktsiate omanikeks on mitmed grupi ettevõtete juhtidest eraisikud.

OÜ Alexela Group jaguneb kolmeks – Alexela Metallitööd, Alexela Kinnisvara ja Alexela Energia. Grupi ettevõtted tegelevad lisaks kütuseärile veel põlevkivist õlisaaduste tootmise ja müügiga, Kiviõli linnale soojusenergia tootmise ja müügiga, kinnisvara arenduse ja müügiga, jäätmekäitluse ja lennukite opereerimisega.

Alexela grupi kogukäive oli mullu 319 miljonit eurot. Kontsern annab tööd  enam kui 1700-le inimesele.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474