8. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa firmad üritavad elektriarve ootuses rahu säilitada

Saaremaa ettevõtted, kellele elektriarvet veel laekunud pole, ei oska pakkudagi, kui suur hinnatõus neile arvelt vastu vaadata võib.

Kuressaare südalinnas tegutsev Grand Rose spaa, kel kulub väga palju elektrienergiat nii saunakeristele kui ka tohutule hulgale valgustitele, asus turu avanemise valguses säästma juba läinud aastal, võttes kasutusele LED-valgustid.

Spaahotelli müügi- ja teenindusjuht Mario Sau tõdes Saarte Häälele, et ettevõtjail on loomulikult raskem, kui kõik sisendhinnad tõusevad ja tarbija pole valmis seda kinni maksma, ent nemad nägid tänast situatsiooni ette.

220 Energia kliendiks hakanud Karja pagariäri polnud elektriarvet veel saanud, kuid tegevjuht Aivo Kanemägi sõnul oli võrguteenuse arve – mille esitab endiselt Eesti Energia – päris kopsakas, märgatavalt suurem kui varem.

Valjala söödatehase seafarmide juhataja Margus Õunpuu tõdes samuti, et nendeni elektriarve veel jõudnud pole, kuid leidis ka, et ülearu ette paanitseda pole mõtet, sest elekter on vabal turul ja inimesed peavad oma harjumusi muutma, leidma kokkuhoiuvõimalusi.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474