8. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome majatootja kolis Paldiski tööstusparki

Taastuvenergeetikale ja targale energiavõrgule suunatud uus ettevõtluskeskkond Pakri Teadus- ja Tööstuspark sõlmis esimese võtmekliendiga OÜga Kruunu üürilepingu.

Energiatõhusaid puidust elementmaju ehitav Soome päritolu ettevõte Kruunu kolib mullu Pakri Teadus- ja Tööstuspargis avatud 5000m² suurusesse hoonetekompleksi Paldiskis.

"Kruunu kogemus ja tänased tooted aitavad energiatõhusaid hooneid rajada ning meil on väga hea meel, et nad otsustasid tootmise kolimisel Soomest Eestisse just meie kasuks," ütles teadus- ja tööstuspargi juht Enn Laansoo.

"Alustasime eelmise aasta sügisel kompetentsikeskuse loomist ning tänaseks suudame hoonete energiatõhususe suunal koostöös Tartu Ülikooliga ja Tõnu Mauringu meeskonnaga pakkuda Kruunule tuge nende toodete edasiarendamisel," lisas ta.

Kruunu OÜ juhatuse liikme Rait Pajula sõnul proovivad nad tootmise kolimisel Eestisse säilitada oma positsiooni tihedas konkurentsis. "Koostöös Pakri Teadus- ja Tööstuspargi poolt pakutava taristuga ja teenustega soovime muutuda veelgi konkurentsivõimelisemaks ning suurendada oma tootmismahtu," rääkis ta.

Peamiselt Soome turule tooteid müüv Kruunu soovib Paldiskisse kolimisel alustada toodete pakkumisega ka Eesti turule ning tuua juurde uusi ekspordiriike.

"Meie tootmismaht aastal 2012 oli ca 20 000 m² välisseina ja vahelagesid ning 2013. aasta lõpuks soovime toota vähemalt sama palju, arvestades kolimisega seotud tootmispausi," kommenteeris Pajula.

Kruunu on kolmas ja suurim klient, kellega on Pakri Teadus- ja Tööstuspark sõlminud Paldiski hoonekompleksi üürilepingu. Kruunu tootmisseadmete paigaldamine ja seadistamine lõppeb sel kuul.

OÜ Kruunu on asutatud Soome ettevõtte Kruunu poolt, omades 20 aasta pikkust kogemust puitelementmajade valmistamisel, puitakende tootmisel ja paigaldamisel. Kruunu kaubamärgi all on viimastel aastatel valminud puidust era- ja paarismaju ning ridaelamud. Paindliku tootmise juures on lisaks ehitatud mitmed eriprojektid nagu näiteks lasteaia kompleks, koolimaja ja sotsiaalmajad.

Pakri Teadus- ja Tööstuspargi kontseptsioon töötati välja aastal 2007 ning on Harjumaa arengustrateegia aastani 2025 üks prioriteetsemaid projekte, mis kasvab ligi 60 hektari suurusele alale Paldiskis.

Pakri pakub taastuvenergeetika, targa energiavõrgu, hoonete energiatõhususe ja energia salvestamise sektoritega seotud ettevõtetele vajaliku taristut ja teenuseid, toetamaks ettevõtete arengut ja teadustööd. Uute hoonete rajamisel järgitakse energiatõhusust ning töökeskkonna kujundamisel töötaja produktiivsuse tõstmist.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474