11. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metallifirma juht: elektriarve oli kardetust väiksem

Elektriarve 17protsendiline tõus ei olnud üllatus, sest varem lubati ju hinnatõusuks 20-30 protsenti, kommenteeris Valgamaal asuva metallitöötlemisfirma ASi Otolux juhataja Tõnis Balodis vastsaabunud arvet.

„Kui võtta eelmise aasta viimase kuu elektrinäit ja arvestada samas vääringus tänase hinnaga, siis on vahe 315 eurot,“ võrdles Balodis ning lisas, et elektrienergia kallines nende ettevõtte jaoks 17 protsendi võrra. „Tundub, et me peame õnnelikud olema, et tõus on 17 ja mitte 25 protsenti. Me saame hinnatõusu kui fakti lihtsalt konstateerida, sest kui maksta ei taha, lülita vool välja ja pane pood kinni.“

Balodise sõnul ei saa nad elektri hinnatõusu kusagile otsa kirjutada. „Lõpuks muutuvad ju tooted müüdamatuks,“ põhjendas ta. „Samas ei saa me seda hinnatõusu päris alla ka neelata, sest muidu toodame kahjumiga ja peame uksed kinni panema.“

Äripäev küsis täna ettevõtjatelt, milliseid järeldusi nad teevad esimesest avatud turu elektriarvest.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474