13. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vink: pätid leiavad alati võimaluse riiki petta

Sõltumata sellest, kas ettevõtet on lihtne või keeruline luua, see, kes tahab riiki petta, petab riiki ükskõik mil moel, ütles ASi Nordecon juhatuse esimees Jaano Vink.

„Samas on paratamatult ju tõsi ka see, et kui ettevõtet on lihtne luua, siis on lihtne ka sinna skeemi peale joonistada, kui keegi kavatseb maksupettust toime panna,“ nentis Vink. „Pätid leiavad alati võimaluse riiki petta.“

Maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm kirjutab tänases Äripäevas, et ettevõtete loomise lihtsus soosib maksupettusi. Eelmisel aastal asutatud 18 000 firmast tasus makse vaid iga neljas, kellest omakorda iga kümnes on maksuriskiga.

Jaano Vinki sõnul seisnebki maksuameti töö selles, kuidas maksuriski minimeerida. „Kindlasti ei tohiks aga keerata juttu selles suunas, et ärme tee ettevõtete loomist nii lihtsaks,“ lausus Vink. „Asja tuleks vaadata selle mätta pealt, kui palju sellest tegelikult kasu on, et me nii kiiresti ja lihtsalt saame ettevõtteid luua.“

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474