18. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elinord Ehitus läks pankrotti

Kui veel jaanuari alguses ei uskunud Elinord Ehituse omanik, et ettevõttele määratakse pankrotihaldur, siis reedel kuulutas Harju maakohus pankroti välja.

Võimalikke võlausaldajaid on kokku umbes 280 ning nõuete suurusjärk on kokku 6 miljonit eurot.

Pankrotimääruses leidis kohus, et OÜ Elinord Ehitus on maksejõuetu ja see olukord ei ole ajutine. Kohus nimetas ettevõtte pankrotihalduriteks Kristo Tedre ja Veli Kraavi.

Advokaadibüroo Kraavi & Partnerid advokaadi ja ettevõtte pankrotihalduri Kristo Tederi sõnul lõpetati ettevõttes viimased tööd 2012. aasta lõpus ja majandustegevust enam ei toimu. "Sisuliselt on tegemist juriidilise kehaga, milles olevate varade ja kohustustuste lõplik suurus sõltub erinevate õigusvaidluste tulemusest,“ ütles Teder.

Halduri sõnul on võlausaldajaid kokku umbes 280, suur hulk nõuetest summas 10–5000 eurot. Elinord Ehituse võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 13. märtsil Harju maakohtu Kentmanni kohtumajas.

Likviidset vara OÜ-l Elinord Ehitus pole. „Vara koosneb peaasjalikult nõuetest tellijate vastu, millest osa suhtes on juba käimas õigusvaidlus kohtus. Sellise vara suurusjärk on praegu 2 miljonit eurot,“ märkis Teder.

Pankrotihalduritel on ees suur töö hinnata neid nõudeid ja otsustada, milliste suhtes kohtumenetlusi jätkata. „Nõuete sissenõudmine on eeldatavalt aeganõudev ja võlausaldajatele tehtavate väljamakseteni on võimalik jõuda, kui kõik kohtumenetlused on lõppenud,“ lausus Teder.

Kuidas kommenteerib pankroti Elinord Ehituse omanik ja võlausaldaja, loe tänasest Äripäevast.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474